De beste bouw potloden – welk bouwpotlood moet je kiezen?

0

Welke potlood kies je best voor je kluswerk?  Klassiek zal je kiezen voor een timmermanspotlood, dat is het meest gebruikte en meest gekende potlood voor de bouw.  Maar eigenlijk kan je met elk (grijs) potlood aftekenen. Wil je niet de hele tijd lopen bijslijpen? Kies dan voor een aftekenpotlood met navullingen.

Timmermanspotlood

Het timmermanspotlood in standaard rood of geel kan nogal raar overkomen in het begin. Je koopt eigenlijk een stukje hout zonder punt aan.  Die punt moet je er zelf aan zetten. Hier zijn twee mogelijkheden:

Een normaal schrijfpotlood is rond in de lengte. Het timmermanspotlood is in de lengte plat ovaal. Dankzij de platte vorm laat het zich makkelijker opbergen in een broek of hemd.

Welk timmermanspotlood moet je kiezen?

Een timmermanspotlood is budgetvriendelijk.  Je hebt al een potlood vanaf 1 à 2€. Timmermanspotloden per stuk kopen komt aardig duur uit, dus koop ze in bulk – bijvoorbeeld per 6, 10 of 20. Of per 100 als je een flinke voorraad wilt.

Bekende A-merken voor timmermanspotloden: Pica, Lyra, Stanley

Onze keuze

Aftekenpotlood

Geen zin om je potlood de hele tijd bij de slijpen? Kies dan voor een aftekenpotlood. Dat is een staafje grafiet in een plastic omhulsel en dop. Wanneer het grafiet op is, vul je het bij met handige navulstaafjes.

Aftekenpotloden zijn speciaal ontworpen zodat ze handig over de broekzak of borstzak klemmen. Bovendien kan je ze met 1 hand uit de dop halen, aftekenen en terugplaatsen. Het is geschikt voor alle oppervlakken (metaal, hout, steen, … ) en er bestaan ook watervaste navulstiften in verschillende kleuren.

Welk aftekenpotlood moet je kiezen?

Aftekenpotloden zijn merkelijk duurder dan de klassieke bouwpotloden, maar bijzonder handig in gebruik. Reken op 10 à 15€ per stuk.

Bekende A-merken van aftekenpotloden: Pica en  Lyra

Onze keuze

Als je maar 1 potlood wilt kopen

Indien je slechts wenst te investeren in 1 type potlood, kies dan voor het klassieke timmermanspotlood.

Leave A Reply