6 must have tools voor elke bouwer en verbouwer

0

Wanneer je zelf werken gaat uitvoeren van je bouw of verbouwing, moet je beschikken of de juiste tools.

De must-have tools

  1. Schroef/klopboormachine
  2. Slagschroevendraaier
  3. Cirkelzaag
  4. Reciprozaag
  5. Haakse Slijper
  6. Werklamp

1. Schroef/klopboormachine

Een schroef- en klopboormachine heeft 2 functies: schroeven en boren. Boormachines met hamer- of klopfunctie, zijn handig voor het boren in steen of beton.

2. Slagschroevendraaier

Een slagschroevendraaier wordt ook impactschroevendraaier genoemd. Het dient voornamelijk om te vijzen. De impact of slag functie maakt dat de schroefmachine ook geschikt is om zonder moeite grote en lange schroeven in te draaien. Het geheel resulteert in een kleine en licht toestel dat toch een hoog koppel (aandraaimoment) kan leveren. In theorie kan je er ook mee boren, maar op de impact stand is de machine hier niet voor geschikt.

3. Cirkelzaag

Met een cirkelzaag kan je planken en platen recht afzagen of onder hoek en in verstek zagen. Cirkelzagen zijn vooral geschikt voor het zagen van planken en grote platen hout, spaanplaat en triplex.

4. Reciprozaag

Een reciprozaag is geschikt voor het wat grovere, brutere zaagwerk, zoals het afzagen van dikkere takken en kunststof- of metalen buizen. Het zaagblad is flexibel, waardoor deze gemakkelijk vlak langs de muur kan komen om een buis af te zagen, waar je met andere zagen totaal niet aankan. Het is een grove alleszaag.

5. Haakse slijper

Met een haakse slijper (ook wel slijpschijf) genoemd, zaag of slijp je in metaal of steen.  Je kan buizen of tegels doorslijpen of bramen van staal weg halen met een afbraamschijf of diepe sleuven maken.  Een  haakse slijper van 125 mm is de goede maat waar je veel kan mee doen.

6. Werklamp

Je moet toch zien wat je aan het doen bent, niet?

musthavetools_werklamp_bosch

Tip: ga op zoek naar promo’s en combi pakketten

Met combo pakketten zit je aan een goede prijs voor de basis must have machine als verbouwer, tesamen met enkele batterijen en een lader. En alles binnen 1 merk. Dikwijls krijg je er nog extra garantie, opbergkoffers (systainers) of een tas bij.

Leave A Reply