Deze gereedschappen zijn je geld niet waard

0

Heb je onderstaande items liggen, dan is dat prima, je hoeft ze niet weg te doen.  Twijfel je om ze te kopen, als klusser, dan zouden wij adviseren van niet. Wij vinden het niet de investering waard en we leggen ook uit waarom.

Leer van onze ervaring, dit zijn de gereedschappen die wij niet (meer) zouden kopen:

  • Handboor
  • Handzaag
  • Striptang
  • Dopsleutels
  • Waterpomptang

Handboor

Leuke tool, maar van de vorig eeuw (of was het 2 (g)eeuwen geleden?).  Investeer liever in een eenvoudige oplaadbare schroefmachine die ook boort.

Handzaag

Zagen met de hand iets dat je goed moet onder de knie hebben, omwille van 2 redenen:

  • om precies en netjes te zagen, namelijk voor een mooi resultaat te bekomen
  • om het lang vol te houden, want dit is zeer intensief

Moet je regelmatig planken zagen, koop dan een elektrische afkortzaag. Als je occasioneel eens een balkje moet zagen, vraag het dan in de houthandel of in de doe-het-zelfzaak om de balkjes, die je daar kocht, op de juiste lengte af te zagen. Zij hebben professioneel materiaal om dit te doen, waardoor je finaal resultaat veel beter zal zijn als wanneer je zelf probeert balken te zagen.

Striptang

Een striptang dient om elektrische kabels te ontmantelen. Je gebruikt dit om stopcontacten of schakelaars aan te sluiten of te vervangen. Je dient het schroefje dat zich op één van de tangen bevindt op de juiste diameter in te stellen. Vervolgens kan de draad met de tang op de juiste lengte worden ingeknipt, waarna de draad eenvoudig kan worden gestript.

Probleem is dat je juiste instelling van de diameter een trial-and-error proces is. Je moet een aantal keer proberen en dus te weinig of teveel (in de draad zelf knippen) eer je de juiste diameter hebt gevonden. Alles behalve leuk.  Je kan al even goed met een kniptang dit doen.  Wat moet je dan wel doen?

Vraag iemand die ervaring op dit vlak heeft: die doet dit met zijn ogen dicht met een gewone kniptang omdat hij dat in de vingers heeft en aanvoelt hoeveel hij moet knippen.

Je wilt al je stopcontacten en schakelaars in huis zelf plaatsen of vervangen? Koop dan een automatische striptang. Dan hoeft de diameter niet meer ingesteld te worden. De tang past zich namelijk automatisch aan de diameter van de draad of kabel aan.

Dopsleutels

Een goede set dopsleutels kost geld en dient voornamelijk voor aan een auto te werken. Binnenshuis zien wij weinig toepassingen.

Waterpomptang

Beetje hetzelfde verhaal hier: een goede waterpomptang kost wat geld. Goedkope versies slaan dicht, op je vingers. Auw!

 

Leave A Reply